Sedan 1974

En av de äldsta grekiska restaurangerna i Stockholm

Om Oss

Dionysos är en av de äldsta grekiska restaurangerna på Södermalm, Stockholm sedan 1974. Vi strävar alltid efter att skapa den bästa atmosfären för våra gäster i kombination med god mat och bra service.

Meny & Vinlista

FÖRRÄTTER

  • Pyromades

    60:-
    Rostat vitlöksbröd med aubergineröra
  • Eliés

    65:-
    grekiska kalamata oliver
  • Tzatziki

    65:-
    vår dip på grekisk yoghurt, vitlök, riven gurka,olivolja
  • Taramosalata

    65:-
    vår dip på fiskrom, citron, olivolja, kapris, pressad potatis
  • Melitzanosalata

    75:-
    vår dipp på blandning av rostad aubergine, fetaost majonäss, vitlök, paprika
  • Pita

    35:-
    grekiskt traditionell pitabröd, olivolja, torkad oregano
  • Tyrosalata

    75:-
    Fåroströra med chilipeppar, oregano och olivolja
  • Pantzaria

    85:-
    Vitlöksmarinerade rödbetor med smulad fetaost och rostade pinjenötter
  • Feta filo

    130:-
    Stekt filodegsinlindad fetaost toppad med honung och sesamfrön
  • Saganaki Kefalotyri

    80/130:-
    Stekt kefalotyri (lagrad fårost), fikon marmelad, citron
  • Pyromada Kyprou

    120:-
    Grillad halloumi med basilikatomater på vitlöksbröd
  • Loukaniko

    95:-
    Grillad grekisk karditsas korv serveras med majo-dijoncréme
  • Keftedakia

    130:-
    Grekiska köttbullar på kalvfärs med tzatziki
  • Garides Saganaki

    150:-
    Tigerräkor i en rik tomatsås med chili, vitlök och fetaost
  • Fasolakia

    70:-
    Tomatbräserade brytbönor med fetaost
  • Halloumi

    115:-
    Grillad halloumi ost, coktailtomater
  • Htapodi

    115:-
    Grillad bläckfisk med fava
  • Horiatiki (Grekisk bondsallad)

    125/170:-
    Med fetaost, coktailtomater, lök, paprika, oliver och gurka
  • Fyra Dippar

    140:-
    Blandtallrik av fyra hemmagjorda dippar

MENYFÖRSLAG

MENY 1

  • Förrätt

    Grillad haloumi på salladsbädd
  • Varmrätt

    Fileto Arni - Lamminnerfilé med med dragonsås | eller | Vakalaos - Halstrad torskfilè med smörslungad färskpotatis, vårlök, spenat och kapris
  • Efterrätt

    490:-
    Chokladtårta med grädde

MENY 2

  • Förrätt

    Bondsallad
  • Varmrätt

    Välj mellan: Souvlaki – Fläskfilé eller Kycklingfilé på spett serveras med tzatziki, pitabröd och friterad potatis eller Biffteki - Fetaostfylld kalvfärsbiff med brässerade brytbönor, tzatziki och ugnsbakad citron-timjandoft potatis
  • Efterrätt

    395:-
    Baklava med glass

VARMRÄTTER

KÖTTRÄTTER

  • Biffteki Gemisto

    245:-
    Fetaostfylld kalvfärsbiff serveras med tomatbräserade brytbönor, tzatziki och ugnsbakad citron-timjandoft potatis
  • Kotopoulo Souvlaki

    240:-
    Grillad majskycklingfilé på spett med tzatziki Pitabröd och skivad friterad potatis
  • Souvlaki

    240:-
    Grillade fläskfilémedaljonger på spett med tzatziki pitabröd och skivad friterad potatis
  • Fileto Arni

    320:-
    Grillad lamminnerfilé med dragonsås och skivad friterad potatis
  • Arni Kotsi

    275:-
    Tomat– och rödvinsbräserat lammlägg, med kritharaki (risoni) och riven ost
  • Paidakia

    355:-
    Grillade lammracks med rödvinssky med tzatziki och och ugnsbakad potatis
  • Mix Souvlaki

    350:-
    Grillade kalvfilé och lammracks på spett med tzatziki, skivad friterad potatis
  • Pikilia

    350:-
    En variationstallrik med lammracks, kalvfilé, lammfilé, biffteki och bondkorv, serveras med tzatziki, rödvinssky och ugnsbakad potatis
  • Brizola

    395:-
    300gr Grillad Black Angus entrécote med rödvinssky, toppad med ört-feta och rosépepparsmör, skivad friterad potatis

FISKRÄTTER

  • Calamares

    240:-
    Friterade calamares med bladsallad, tzatziki och friterad potatis
  • Vakalaos

    320:-
    Halstrad torskfilé med smörslungad färskpotatis, vårlök, spenat och kapris
  • Garides

    310:-
    Chili– och vitlöksmarinerade tigerräkor med ris, halloumi, spenat och vårlök i smörgräddsås

VEGETARISKT & SALLADER

  • Talaganiburgare

    210:-
    Vegetarisk burgare med talaganiost, aubergineröra, sallad, vitlöksdipp och pommes
  • Vegetarisk tallrik

    230:-
    Grillad aubergine, zucchini, marinerade rödbetor, brytbönor, haloumi, tzatziki, aubergineröra, kikärtröra och skivad friterad potatis
  • Haloumisallad

    210:-
    Med soltorkade tomater, marinerade rödbetor, basilikaolja, krutonger och rostade pinjenötter
  • Kycklingsallad

    210:-
    Grillad majskycklingfilé, hyvlad graviera (lagrad fårost), soltorkade tomater, krutonger och vitlöksdressing

EFTERRÄTTER

  • Sorbet

    65:-
    Citron / Mango
  • Baklava

    95:-
    Grekisk filodegsbakelse i flera lager, varvad med valnötter och honungssirap, serveras med vaniljglass
  • Chokladtårta

    105:-
    Vår egen chokladtårta, grädde
  • Husets Glassdessert

    85:-
    Vaniljglass med varma bär
  • Chokladbit

    40:-
  • Karidopita

    95:-
    Grekisk valnötskaka, med kanelsirap serveras med vanilj

VINLISTA

RÖDA

  • The Blender Akriotou

    115/440:-
    Region Voiotia - Merlot, Mavrokalavrytino
  • Alfega Domaine Hatzimichalis

    150/590:-
    Region Atalanti - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
  • Mega Spileo Cuvee III

    165/650:-
    Region Achaia - Mavrodafne, Cabernet Sauvignon, Agiorgitiko
  • Skouras Saint George

    590:-
    Region Nemea - Agiorgitiko
  • Naoussa Grande Reserve Boutari 2013

    790:-
    Region Naoussa - Xinomavro
  • Pezoules Makedonien

    125/475:-
    Region Makedoninen - Xinomavro, Merlot
  • Ktima Kir-Yianni

    140/560:-
    Region Makedonien - Xinomavro, Merlot, Syrah
  • Ramnista Naoussa

    150/590:-
    Region Naoussa - Xinomavro
  • Black Sheep Nico Lazaridi

    610:-
    Region Pangeon - Syrah, Merlot
  • Ktima Gerovassiliou

    830:-
    Region Epanomi - Syrah, Merlot, Limnio
  • Alpha Estate

    890:-
    Region Amyndeon - Pinot Noir

VITA

  • The Blender Akriotou

    115/440:-
    Region Voiotia - Malagouzia, Assyrtiko
  • Pezoules

    125/475:-
    Region Makedonien - Assyrtiko, Sauvignon Blanc
  • Assyrtiko Kir-Yanni

    135/520:-
    Region Florina, Amydeon - Assyrtiko
  • Le Capitane

    135/520:-
    Frankrike - Chardonnay
  • Mineralstein Riesling Tyskland

    140/560:-
    Riesling
  • Black Sheep Nico Lazaridi

    150/590:-
    Region Pangeon - Sauvignon Blanc, Semillon, Vidiano
  • Crudo Catarratto Zibibbo Italien

    130/490:-
  • Skouras Moschofilero

    590:-
    Region Nemea - Moschofilero
  • Amethystos White

    680:-
    Region Drama - Sauvignon Blanc 85% , Assyrtiko
  • Biblia Chora White

    640:-
    Region Pangeon - Sauvignon Blanc 60% , Assyrtiko 40%
  • Domaine Gerovassiliou

    790:-
    Region Makedonien Epanomi - Chardonnay

ROSÉ

  • Akakies Kir-Yanni Naoussa

    125/480:-
    Xinomavro

RETSINA

  • Retsina Makedonien (50cl)

    110/290:-
    Savatiano
  • Afros Retsina (Pét-Nat) Makedonien (75cl)

    495:-
    Roditis
  • Kechris Dakri Tou Peukou

    580:-
    Assyrtiko

CHAMPAGNE & MOUSSERANDE

  • Castelmare Prosecco Organic extra dry

    105/430:-
    Italien - Glera
  • Palmer & Co. Brut Reserve Frankrike 750ml / 350ml

    790/435:-
    Pinot Noir, Chardonnay
  • Akakies Rosè Sparkling Naoussa

    125/500:-
    Xinomavro

ÖLLISTA

  • Mythos 50cl

    90:-
  • Vergina Lager 50cl

    90:-
  • Vergina Red Ale 50cl

    95:-
  • Vergina Weiss 50cl

    95:-
  • FIX Lager 33cl

    90:-
  • Septem 8th day India Pale Ale 33cl

    105:-
  • Eriksberg 50cl

    85:-
  • Carlsberg Fat 40cl

    80:-
  • Brooklyn IPA Fat 40cl

    90:-
  • Carlsberg Hof 33cl

    65:-

Helg lunch

Helg lunch gäller Lördagar och Söndagar mellan 13.00-16.00

  • Biffteki

    170:-
    Kalvfärsbiff med tzatziki, varma grönsaker och ugnsbakad citron-timjandoft potatis
  • Perca

    170:-
    Halstrad gösfilé med örtkrossad potatis, marinerade rödbetor och vitlöksdressing
  • Kotopoulo Souvlaki

    175:-
    Kycklingfilé på spett med tzatziki, grönsaker och friterad potatis
  • Souvlaki

    175:-
    Fläskfilé på spett med tzatziki, grönsaker och friterad potatis
  • Haloumisallad

    175:-
    Grillad haloumi, soltorkade tomater, marinerade rödbetor, basilikaolja, krutonger och rostade pinjenötter

Kontakt

Observera att vi inte tar emot bokningar via e-mail!

 

Öppettider

Mån - Tor 16:00-23:00

Fre 16:00-24:00

Lör 13:00-24:00

Sön 13:00-23:00

Adress

Bondegatan 56, 116 33 Stockholm

 

Boka Bord

Boka ditt bord via popup-fönstret i det nedre högra hörnet av din skärm. Notera att vissa bord inte går att reservera via onlinebokning.

Om du inte hittar ett bord för en specifik dag går det bra att ringa in och fråga.

Ring oss: 076 - 696 76 89

TOP